sunnuntai 24. huhtikuuta 2016
Tortillat ja vauvan tortillataskut
Meillä vietettiin tortillapäivää ja ensimmäistä kertaa kastikkeet ja tortillalevyt valmistettiin itse. Ei ollut kummoisen vaikeaa, mutta aikaa kannattaa varata jonkun verran. Kastikkeethan voi onneksi tehdä valmiiksi jo aamupäivällä, jos illalla on tarkoitus herkutella.
Tortillapohjat:
7,5 dl vehnäjauhoja
3 dl vettä
loraus öljyä (oliivi)
Mittaa kuuma vesi astiaan. Ei tarvitse olla kiehuvaa, itse otin niin kuumaa, kun hanasta saa.
Alusta jauhot taikinaan ja lisää vielä loraus öljyä.
Jätä taikina levähtämään puoleksi tunniksi ja valmista vaikka täytteitä sillä välin.
Taikina on aika tarraavaa tässä vaiheessa, joten tarvitset jauhoja, kun alat työstämään sitä.
Leivo taikinasta ensin tanko ja jaa se 10-12 osaan.
Kauli pyöreiksi letuiksi ja kasaa pinoon lautaselle laittamalla leivinpaperia väliin.
Vauvan tortillataskut saat, kun kaulit yhdestä osasta neljä pientä ympyrää. Eli kaksi pohjaa ja kaksi kantta. Nämä täytetään ja painellaan reunat kiinni ennen paistamista.
Tortillalevyt paistetaan pannulla ilman öljyä alle minuutti molemmilta puolilta, niin että levyihin tulee ruskeita laikkuja.
Levyt kannattaa täyttää heti paiston jälkeen, koska jäähdyttyään saattavat halkeilla.
Ehdit hyvin täyttää tortillan, samalla kun paistat seuraavaa.
Salsakastike:
1 punasipuli
3 tomaattia
1/4 paprika
3,5 dl tomaattisosetta
2 valkosipulin kynttä
pippurisekoitusta myllystä (musta-,valko-,rose-,viherpippuri)
cayannepippuria
Pilko, sipuli, tomaatti ja paprika.
Kuullota sipuli ja paprika pannulla.
Lisää tomaatti ja valkosipuli ja paista vielä hetki.
Lisää tomaattisose ja mausta pippureilla sopivaksi.
Itse erottelin vauvalle osan ennen cayannepippurin lisäämistä.
Jäähdytä.
Guacamole:
2 avocadoa
1 prk kermaviiliä
1-2 valkosipulin kynttä
1,5 tl sitruunapippuria
tilkka tabascoa.
Kaiva avocadoista hedelmäliha lusikalla ja soseuta se.
Meillä vauvan tortillassa oli pelkästään avocadotahnaa, joten erottelin sen tässä vaiheessa.
Sekoita joukkoon kermaviili.
Lisää valkosipuli. Miedomman maun saat valkosipulijauheella.
Lisää sitruunapippuri. Jos säilytät tahnaa seuraavaan päivään, kannattaa käyttää mustapippuria ja sitruunamehua hidastamaan avocadon tummumista.
Lisää vielä maun mukaan tabascoa.
Täytteeksi tortilloihin voi laittaa, mitä mieleen tulee. Meillä oli broilerin jauhelihaa ja kurkku-tomaatti-paprika-salaattia. Vauvan tortillassa oli eilispäiväistä broileripihviä, joten jauheliha maustettiin tällä kertaa vain aikuisille ihan kaupan valmiilla taco-mausteseoksella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti