torstai 14. huhtikuuta 2016

Lihamureke mozzarellatäytteellä



400g (naudan)jauhelihaa
2 porkkanaa
1 punasipuli
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vettä
125g mozzarellaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1/2 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria myllystä
2 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl tinjamia


Lisukkeeksi valmistuu samoilla lämpösillä uunijuurekset.
Tällaiset löytyi tällä kertaa kaapista:
2 porkkanaa
3 perunaa 
Tilkka öljyä
oreganoa
tinjamia


Raasta porkkanat ja silppua sipuli.
Mittaa kaikki murekkeen ainekset kulhoon ja alusta taikina käsin.
(Jos tahdot tehdä aikuisille mausteisemman ja suolaisen version, voit tässä vaiheessa erotella osan.)
Nostele taikinasta noin puolet uunipellille pitkulaiseen muotoon.
Murenna mozzarellasta palasia murekkeen päälle ja sen jälkeen lisää päälle loput taikinasta.
(Voit myös jättää toisen päädyn juustottomaksi.)

Kuori juurekset ja pilko reilun kokoisiksi paloiksi. Öljyä kevyesti ja ripottele pinnalle yrttejä.
Laita juurekset folionyyttiin, joka on hieman auki päältä, ja nyytti samalle pellille murekkeen kanssa.


Laita uuniin 200 asteeseen noin 40 min. Tarkista kypsyys ja laita tarvittaessa juurekset vielä kypsymään.
Lisää omaan annokseesi suolaa ja pippuria maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti